Kandidatprogrammet i Freds- och konfliktvetenskap

Grattis till din programplats och välkommen till grundkursen i Freds- och konfliktsvetenskap (FKVA12)

Introduktionsbrev

Vi är glada att kunna välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Nedan följer viktig information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk inför höstterminen 2019. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Svarskrav

Observera att det är svarskrav på antagningsbesked 1. För att du inte ska förlora din plats måste du senast 26 juli tacka ja till erbjuden utbildningsplats.

Tacka ja på antagningens webbplats

Obligatoriskt introduktionsmöte och registrering

Terminen börjar med ett obliga­toriskt introduktionsmöte den 2/9 kl. 9:15 i Ed236.

Det är viktigt att du noterar tid och plats för det obligatoriska introduktionsmötet då vi inte tillämpar webbregistrering på grundkursen.

Om du uteblir från intro­duktionsmötet, och inte i förväg har anmält förhinder till studievägledningen, går du miste om din utbildningsplats.

Hitta till Eden där introduktionsmötet hålls

Schema och undervisning

Det är undervisning ungefär 4 ggr i veckan under första delkursen. En del undervisning är obligatorisk.

Terminen slutar den 19 januari 2020. Ingen schemalagdundervisning sker mellan 22/12-2019 och 6/1-2020.

Sök fram ditt schema i TimeEdit

Kursplan och litteraturlista

Utbildningsplanen och kursplanerna är de juridiskt giltiga dokument som styr innehållet i din utbildning. Litteraturlista är en förteckning över det material som kommer att examineras under kursen. Kurslitteraturen är inte alltid på svenska, utan förekommer även på engelska.

För att kunna tillgodogöra dig studierna på bästa sätt rekommenderar vi att du skaffar kurslitteraturen till första delkursen och ”bläddra lite i böckerna” före kursstart. Tiden går fort och förutsättningarna för att klara studierna på ett tillfredställande sätt är att delta i all undervisning och studera aktivt från kursens början. Det är därför viktigt att du har tillgång till litteraturen (finns även att låna på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek).

Se om din kurslitteratur finns tillgänglig för utlåning på Samhällsvetenskapliga fakultetens biblioteks webbplats

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista

Antagen till programmet senare delar

Glöm inte att tacka ja både till programmet och till den fristående kursen samt dina eventuella reservalternativ. Oavsett om du är reservplacerad eller inte ska du tacka ja då en programantagning inte garanterar en plats på den fristående kurs(er) du har sökt som första kurs inom programmet.

Du är också skyldig att närvara vid programmets obligatoriska introduktionsmöte och till de enskilda kurserna som utbildningsansvariga institutioner kallar till, annars förlorar du din plats.

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Roxanna Sjöstedt
Ämnesföreträdare

Daniel Alfons, Mats Janér
Studievägledare

Sidansvarig:

Kontakta studievägledningen

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Studievägledningen kan i normalfallet nås på telefon måndag - fredag 08-17 med uppehåll för lunch 12-13.

Daniel Alfons
Eden rum: 232

Mats Janér
Eden rum: 233

Sahar Valizadeh (tjänstledig läsåret 2019/2020)
Eden rum: 354

Bostadsutlottning

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se