Freds- och konfliktvetenskap: Fortsättningskurs, 30 hp

Grattis till din plats och välkommen till studier på fortsättningsnivå i freds- och konfliktsvetenskap och kursen FKVA22

Introduktionsbrev

Vi är glada att kunna välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Nedan följer viktig information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk inför höstterminen 2019. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Svarskrav

Observera att det är svarskrav på antagningsbesked 1. För att du inte ska förlora din plats måste du senast 26 juli tacka ja till erbjuden utbildningsplats.

Notera att programstudenter (Freds- och konfliktsvetenskap) inte har något svarskrav.

Tacka ja på antagningens webbplats

Obligatoriskt introduktionsmöte

Terminen börjar med ett obliga­toriskt introduktionsmöte kl. 13 den 2/9 i Ed236.

Om du uteblir från intro­duktionsmötet, och inte i förväg har anmält förhinder till studievägledningen, går du miste om din utbildningsplats.

Hitta till Eden där introduktionsmötet hålls

Särskild behörighet (SB) och villkorligt antagen

Särskild behörighet: Avslutad grundkurs i Freds- och konfliktsvetenskap, 30hp. Om du inte uppfyller detta har du blivit villkorligt antagen.

Dispens: Dispens medges per automatik till villkorligt antagna studenter om minst 22,5hp från grundkursen i freds- och konfliktsvetenskap är avklarade.

Om du inte är klar med grundkursen i freds- och konfliktsvetenskap och har klarat mindre än 22,5hp måste du styrka din behörighet i anslutning till introduktionsmötet.

Webbregistrering

Webbregistrering öppnar den 26/8 och måste genomföras senast den 2/9 för att du inte ska förlora din studieplats. Studenter som är villkorligt antagna kan inte webbregistrera sig utan registreing sker genom registreringsblankett efter att särskild behörighet styrkts. Registreringsblankett erhålls vid det obligatoriska introduktionsmötet.

Instruktioner (pdf, 167 kb, nytt fönster)

Webbregistrera dig via Studentportalen

Schema och undervisning

Det är undervisning mellan 3-5 ggr i veckan under dagtid. En del undervisning är obligatorisk.

Terminen slutar den 19 januari 2020. Ingen schemalagdundervisning sker mellan 22/12-2019 och 6/1-2020.

Sök fram ditt schema i TimeEdit

Kursplan och litteraturlista

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista

Se om din kurslitteratur finns tillgänglig för utlåning på Samhällsvetenskapliga fakultetens biblioteks webbplats

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Roxanna Sjöstedt
Ämnesföreträdare

Daniel Alfons, Mats Janér
Studievägledare

Sidansvarig:

Kontakta studievägledningen

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Studievägledningen kan i normalfallet nås på telefon måndag - fredag 08-17 med uppehåll för lunch 12-13.

Daniel Alfons
Eden rum: 232

Mats Janér
Eden rum: 233

Sahar Valizadeh (tjänstledig läsåret 2019/2020)
Eden rum: 354

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se