Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mastersprogram i statsvetenskap

UTBILDNINGSPROGRAM: MASTERPROGRAM i STATSVETENSKAP (SASTV). 120 högskolepoäng. Avancerad nivå. Startar hösttermin
Masterprogrammet i statsvetenskap är ett program för dig som vill ha möjligheten att få en masterexamen med stark forskningsanknytning i statsvetenskap.

Programmet ger dig möjlighet att bli antagen till ett helt utbildningsförlopp på avancerad nivå. I programmet förenas djup ämneskunskap med breddande perspektiv och omvärldsanknytning. Dels sker en fördjupning i ett vetenskapligt förhållningssätt som är grundläggande för dem som vill fortsätta med en forskarutbildning, men också av stort värde för t.ex. kvalificerade utrednings- och handläggartjänster inom organisationer eller verksamheter på olika nivåer. Dels ger programmet dig kunskap och färdigheter för ett arbetsliv i förändring och förmåga att bidra till utveckling av samhälle och arbetsliv.

I en filosofie masterexamen i statsvetenskap ska ingå minst 30 högskolepoäng i statsvetenskapliga kurser på avancerad nivå, 15 högskolepoäng i statsvetenskaplig metodologi på avancerad nivå, samt ett examensarbete i statsvetenskap om 30 högskolepoäng. Sammanlagt 45 högskolepoäng, varav minst 15 högskolepoäng på avancerad nivå, kan läsas i andra ämnen, eller utgöras av praktik eller utlandsstudier. Examen omfattar totalt 120 högskolepoäng.

Antagningsstatistik & söka till programmet

På Lunds universitets webbplats (lu.se) hittar du information om den senaste antagningsstatistiken och även annan intressant information. Du kan även söka till programmet via den sidan. 

Antagningsstatistik, söka till programmet och annan information på lu.se

Läs mer om:

Sidansvarig:

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten