Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Praktik

UTBILDNINGSPROGRAM: MASTERPROGRAM I STATSVETENSKAP (SASTV) Avancerad nivå

Under programmets tredje termin har du möjlighet att skaffa dig arbetslivserfarenhet genom att göra praktik.  

Praktikkursen innebär att du tillbringar 20 veckor på en lämplig arbetsplats. Du måste själv hitta din praktikplats, och valet ska godkännas av den som är programansvarig på institutionen.

Under praktikperioden ska du kontinuerligt medverka i det reguljära arbetet på praktikplatsen och arbeta med kvalificerade uppgifter. Arbetsuppgifterna ska ha anknytning till utbildningen inom masterprogrammet i statsvetenskap. Arbetet ska ske under ledning av en handledare som utsetts på praktikplatsen.

I slutet av praktikperioden författar du en praktikrapport där du reflekterar kring ditt arbete i anslutning till den kunskap och de färdigheter som du kommit i kontakt med och fått träna på under din utbildning. Din handledare på praktikplatsen ska också göra en skriftlig utvärdering av ditt arbete. 

 

Du som som är antagen till masterprogrammet och uppfyller den särskilda behörigheten har alltså möjlighet att genomföra en praktiktermin (30 hp) inom ramen för programmet.

Praktikterminen ger akademiska poäng och kan därmed inkluderas i en examen från Lunds universitet.

Denna möjlighet gäller endast dig som är inskriven på programmet.

Läs mer om praktik på våra sidor om Studieinformation.

 

Praktikkursen STVL02

Kursplan

 

Sidansvarig:

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten