Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mastersprogram i statsvetenskap

UTBILDNINGSPROGRAM: MASTERPROGRAM i STATSVETENSKAP (SASTV). 120 högskolepoäng. Avancerad nivå. Startar hösttermin
Masterprogrammet i statsvetenskap är ett program för dig som vill ha möjligheten att få en masterexamen med stark forskningsanknytning i statsvetenskap.

Programmet ger dig möjlighet att bli antagen till ett helt utbildningsförlopp på avancerad nivå. I programmet förenas djup ämneskunskap med breddande perspektiv och omvärldsanknytning. Dels sker en fördjupning i ett vetenskapligt förhållningssätt som är grundläggande för dem som vill fortsätta med en forskarutbildning, men också av stort värde för t.ex. kvalificerade utrednings- och handläggartjänster inom organisationer eller verksamheter på olika nivåer. Dels ger programmet dig kunskap och färdigheter för ett arbetsliv i förändring och förmåga att bidra till utveckling av samhälle och arbetsliv.

I en filosofie masterexamen i statsvetenskap ska ingå minst 30 högskolepoäng i statsvetenskapliga kurser på avancerad nivå, 15 högskolepoäng i statsvetenskaplig metodologi på avancerad nivå, samt ett examensarbete i statsvetenskap om 30 högskolepoäng. Sammanlagt 45 högskolepoäng, varav minst 15 högskolepoäng på avancerad nivå, kan läsas i andra ämnen, eller utgöras av praktik eller utlandsstudier. Examen omfattar totalt 120 högskolepoäng.

Sidansvarig:

Antagningspoäng

Statistik över antagningspoäng till fristående kurser och utbildningsprogram på Anmälan och antagning på lu.se.
 

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten