Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

@ Om distanskurser

Distanskurser i statsvetenskap och underrättelseanalys

Läs om våra distanskurser. Vi erbjuder grundkurserna i statsvetenskap samt grund-, fortsättnings och kandidatkursen i underrättelseanalys på distans.

Distanskurser i statsvetenskap

De tre delkurser som ingår i grundkursen i statsvetenskap erbjuds också som separata nätbaserade distanskurser.

På dessa kurser finns inga fysiska sammankomster, all undervisning, kommunikation och examination sker i stället genom kursens webbplats.

Den som har läst de tre distanskurserna Statsvetenskaplig introduktion (STVA01), Politik och styrelse (STVA02) och Internationell politik (STVA03) har behörighet till fortsättningskursen i statsvetenskap. Vi erbjuder ytterligar en distanskurs, Utvärdering av offentlig verksamhet (STVB13), men den ger inte behörighet till fortsättningskursen i statsvetenskap.

Läs mer om kurserna

Läs mer om varje distanskurs genom att söka efter symbolen @ under fristående kurser, grundkurser i menyn. Eller klicka här i listan.

Distanskurser i underrättelseanalys

Registrera dig elektroniskt för att få delta

För att få delta i kursen måste du registrera dig och ta din studieplats i anspråk.

Kurserna använder sig av webbregistrering, vilket innebär att du själv kan registrera dig på kursen via Studentportalen student.lu.se. För att logga in använder du dig av din studentidentitet och lösenord.

Information om hur du skapar ditt Studentkonto skickas efter antagningsbesked 2 till den e-postadress som du uppgav vid din anmälan på antagning.se.

Hitta scheman och lämna in via Canvas

I Canvas kommer du som registrerad student att hitta relevant information om kursen som du läser. Du kommer att hitta ditt aktuella schema, kunna lämna in examinationsuppgifter men även kunna kommunicera med lärare och med kurskamrater.

Frågor

Har du problem med registreringen eller har andra frågor, välkommen att kontakta studievägledningen.

Kontaktuppgifter till studievägledarna