Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kandidatkurser, grundnivå

Kurser som du är behörig till efter 60 hp i ditt ämne

När du har läst två terminer (60 högskolepoäng) inom ditt ämne kan du ansöka till kandidatkurserna inom ditt ämne. Detta betyder att du kan läsa kandidatkursen redan på din tredje termin.

Siktar du på en kandidatexamen?

Även om du får läsa kandidatkursen redan på din tredje termin brukar vi rekommendera att du läser några fler kurser innan och att kandidatkursen läses tidigast termin 5 inom en kandidatexamen.

Kandidatkurser

Vi erbjuder kandidatkurser i våra tre ämnen statsvetenskap, freds- och konfliktvetenskap och underrättelseanalys.

Du som väljer att läsa kandidatskursen i statsvetenskap får först läsa en gemensam metodkurs på halvfart. Resterande delkurser på 7,5 hp läses som valbara inom kandidatkursen i statsvetenskap.