Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Mentorsverksamhet

Du som läser grundkursen i freds- och konfliktvetenskap är välkommen att vara med i en mentorsgrupp. Mentorsverksamheten är ett frivilligt komplement till dina studier i freds- och konfliktvetenskap. Här får du möjlighet att lära känna dina kurskamrater lite mer och att samtala om olika frågor.

Ni träffas i en studiegrupp en gång i veckan och bestämmer själva vad ni vill ta upp till diskussion. Det kan exempelvis röra sig om studentlivet i allmänhet eller sådant som rör kursen. Du har också chansen att diskutera freds- och konfliktfrågor med andra som är intresserade av liknande frågor. Om du deltar regelbundet i mentorsträffarna ökar dina chanser att klara kurserna och få högre betyg. 

Dessutom kommer du att upptäcka att det är både roligare och lättare att studera tillsammans med andra. Mötena leds av en student, en mentor, som redan klarat kurserna i freds- och konfliktvetenskap. Mentorerna känner väl till kursernas mål och innehåll och vet vad som krävs för att klara kursen. 

Mentorerna delar också med sig av sina erfarenheter gällande studieteknik som passar för ämnet. Vid sidan om studiegrupperna arrangerar mentorsverksamheten dessutom sittningar, filmkvällar och studiebesök.

Mentorsschemat är integrerat med övriga schemat, som du får av din lärare på varje delkurs.

Senaste mentorererna:

  • Nicolina Levander nikkilevander [at] live [dot] se
  • Sebastian Hellberg jur13she [at] student [dot] lu [dot] se
Sidansvarig:

Kontakt

Tony Ingesson
Statsvetenskapliga institutionen
tony [dot] ingesson [at] svet [dot] lu [dot] se

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten