Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

War and Peace in a World in Transition

Avancerad kurs. 15 hp. Statsvetenskap. Vårtermin.

STVN13 - War and Peace in a World in Transition (15 högskolepoäng)

Kursen ges på engelska.

The overall aim of the course is to provide a theoretical and empirical orientation of different explanations and analyses of contemporary wars and attempts to achieve a more peaceful world. The course highlights theoretically how war as an institution is transformed and what consequences this alteration has on warfare, security and peace support operations in different parts of the world.

Various theoretical perspectives are discussed and evaluated. Particular emphasis is placed on the interplay between normative assumptions about war and peace and how these ideas affect issues, such as legitimacy, justice and security.

• Se kursplan, litteratur och mer på vår engelska webbplats
    svet.lu.se/en.