Statsvetenskap: Policyprocesser - aktörer, drivkrafter och konsekvenser

Introduktionsbrev

Vi är glada att kunna välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Nedan följer viktig information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk inför vårterminen 2020. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Svarskrav

Observera att det är svarskrav på antagningsbesked 1. För att du inte ska förlora din plats måste du senast 16 december tacka ja till erbjuden utbildningsplats.

Tacka ja på antagningens webbplats

Obligatoriskt introduktionsmöte

Terminen börjar med ett obliga­toriskt introduktionsmöte den 20 januari kl.10:15 sal Eden 230.

Om du uteblir från intro­duktionsmötet, och inte i förväg har anmält förhinder till studievägledningen, går du miste om din utbildningsplats.

Hitta till Eden där introduktionsmötet hålls

Särskild behörighet (SB) och villkorligt antagen

Särskild behörighet: 150 högskolepoäång i avslutade kurs, inklusive kandidatuppsats i Statsvetenskap, Freds och konfliktvetenskap eller motsvarande ämne.

Särskild behörighet ska styrkas i anslutning till det obligatoriska introduktionsmötet.

Webbregistrering

Webbregistrering öppnar den 13 januari och måste genomföras senast den 20 januari för att du inte ska förlora din studieplats. Studenter som är villkorligt antagna kan inte webbregistrera sig utan registreing sker genom registreringsblankett efter att särskild behörighet styrkts. Registreringsblankett erhålls vid det obligatoriska introduktionsmötet.

Instruktioner (pdf, 167 kb, nytt fönster)

Webbregistrera dig via Studentportalen

Schema och undervisning

Föreläsningar och seminarier är schemalagda 2-4 gånger i veckan. En del undervisning är obligatorisk.

Kursen slutar den 23 mars 2020.

Sök fram ditt schema i TimeEdit

Kursplan och litteraturlista

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista

Se om din kurslitteratur finns tillgänglig för utlåning på Samhällsvetenskapliga fakultetens biblioteks webbplats

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Jakob Gustavsson
Studierektor

Daniel Alfons, Mats Janér och Lidija Lindoff
Studievägledare

Sidansvarig:

Kontakta studievägledningen

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Studievägledningen kan i normalfallet nås på telefon måndag - fredag 08-17 med uppehåll för lunch 12-13.

Daniel Alfons
Eden rum: 232

Mats Janér
Eden rum: 233

Lidija Lindoff
Eden rum: 133

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se