Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Statsvetenskap: Kandidatkurs, 30 hp

Grattis till din plats och välkommen till studier på kandidatnivå i statsvetenskap och kursen STVK02

Introduktionsbrev

Vi är glada att kunna välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Nedan följer viktig information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk inför höstterminen 2020. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Svarskrav

Observera att det är svarskrav på antagningsbesked 1. För att du inte ska förlora din plats måste du senast 24 juli tacka ja till erbjuden utbildningsplats.

Tacka ja på antagningens webbplats

Obligatoriskt introduktionsmöte genom Zoom och webregistrering

Terminen börjar med ett obliga­toriskt introduktionsmöte den 31 augusti kl.15.15 online i Zoom. Deltagande i introduktionsmötet är obligatoriskt. 

OBS! Inbjudan till introduktionsmöte genom Zoom kommer att skickas till dig efter andra urvalet i början av augusti. Inbjudan kommer att skickas till den epostadress du uppgav vid din anmälan på antagning.se. Om du inte fått en inbjudan senast 24 augusti vänligen ta kontakt med institutionens studievägledare.

Zoom-möte och några saker att tänka på

Vänligen observera att till ett Zoom-möte går det bra att ansluta via datorns webbläsare, med en surfplatta eller smarttelefon.

• Se till att du har tillgång till en säker nätuppkoppling och befinner dig i en tyst miljö.
• Håll din egen mikrofon avstängd.
• I chatten på Zoom finns en funktion för att ”räcka upp handen”. Använd den om du önskar ställa en fråga under introduktionsmötet.

 

OBS! Om du uteblir från intro­duktionsmötet, och inte i förväg har anmält förhinder till studievägledningen, går du miste om din utbildningsplats. Detta gäller även om du webregistrerat dig.

Webbregistrering

Webbregistrering öppnar den 24 augusti och måste genomföras senast den 31 augusti för att du inte ska förlora din studieplats. Studenter som är villkorligt antagna kan inte webbregistrera sig utan registreing sker genom registreringsblankett efter att särskild behörighet styrkts.

Instruktioner (pdf, 167 kb, nytt fönster)

Webbregistrera dig via Studentportalen

För dig som inte kan webregistrera dig pga att du är villkorligt antagen använd nedanstående registreringsblankett

Registreringsblankett

Särskild behörighet (SB) och villkorligt antagen

Särskild behörighet: Avslutad Statsvetenskap grundkurs, 30hp (STVA12) och fortsättningskurs, 30 hp (STVA22) eller motsvarande. Om du inte uppfyller detta har du blivit villkorligt antagen.

Dispens: Dispens medges per automatik till villkorligt antagna studenter om de har helt avslutat Statsvetenskap grundkurs (STVA12)  och minst 21hp från fortsättningskursen i statsvetenskap (STVA22) inklusive uppsatsarbetet.

Särskild behörighet ska styrkas i anslutning till det obligatoriska introduktionsmötet.

Val av alternativkurs

Följande teorikurser kommer att erbjudas till höstterminen 2020:

Dessa kommer att presenteras vid introduktionsmötet. Val av alternativkurs ska lämnas in senast vid introduktionsmötet den 31 augusti genom ett formulär. Formuläret kommer att skickas ut till dig som är antagen i början av augusti. Formuläret skickas till den adress du uppgav vid din anmälan på antagning.se.

Notera att ämne för examensarbetet bör väljas inom det område som teorikursen behandlar och att vi inte kan garantera att ditt förstahandsval blir tillgodosett.

Schema och undervisning med social distansering

Metodkursen och teorikursen läses parallellt under perioden 31 augusti – 1 november. Andra halvan av höstterminen består av uppsatsarbete.

En del undervisning är obligatorisk.

Samhällsvetenskapliga fakulteten planerar att höstterminens undervisning ska ske med blandade undervisningsformer (sk. mixed mode) och schemaläggning i klass som upprätthåller Folkhälsomyndighetens rekommendationer för social distansering. För dig som student kan det innebär att en föreläsning erbjuds på plats och online samtidigt där halva klassen deltar på plats och andra halvan online för att växla nästa till nästa föreläsningstillfälle. Den schemaläggning som nu genomförs under sommaren har som utgångspunkt att alla studenter ska erbjudas någon form av undervisning på plats i Lund.

Vi kommer att kunna berätta mer om kursupplägg och undervisningsformer vid terminsstarten den 31 augusti.

Terminen slutar den 17 januari 2021.

Sök fram ditt schema i TimeEdit

Kursplan och litteraturlista

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista

Se om din kurslitteratur finns tillgänglig för utlåning på Samhällsvetenskapliga fakultetens biblioteks webbplats


Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.


Välkommen!

Jakob Gustavsson                 
Studierektor                        

Daniel Alfons, Mats Janér och Lidija Lindoff
Studievägledare

Sidansvarig:

Kontakta studievägledningen

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Studievägledningen kan i normalfallet nås på telefon måndag - fredag 08-17 med uppehåll för lunch 12-13.

Daniel Alfons
Eden rum: 232
Telefon: 046 222 89 52

Mats Janér
Eden rum: 233
Telefon: 046 222 89 52

Lidija Lindoff
Eden rum: 133
Telefon: 046-222 89 52

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats 

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se

Canvas

Canvas (https://canvas.education.lu.se) är Lunds universitets lärplattform. Här kan du hitta information om din kurs, meddelanden från din lärare samt filer och annat som är relevant för din kurs. För mer information om funktionaliteten i Canvas och hur du kan orientera dig i den, besök gärna vår studentguide.

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten