Statsvetenskap: Examensarbete för magister- och masterexamen

Grattis till din plats och välkommen till att skriva examensarbete i statsvetenskap under kommande termin
Informationen nedan gäller både studenter som läser mot magisterexamen 15 hp (STVM20) och masterexamen 30 hp (STVM25).

Introduktionsbrev

Vi är glada att kunna välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Nedan följer viktig information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk inför höstterminen 2019. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Svarskrav

Observera att det är svarskrav på antagningsbesked 1. För att du inte ska förlora din plats måste du senast 26 juli tacka ja till erbjuden utbildningsplats.

Tacka ja på antagningens webbplats

Obligatoriskt introduktionsmöte

STVM25: Terminen börjar med ett obliga­toriskt introduktionsmöte den 2 september kl. 10:15 i Ed222A.

STVM20: Terminen börjar med ett obliga­toriskt introduktionsmöte den 4 november kl. 13:15 i Ed137.

Om du uteblir från intro­duktionsmötet, och inte i förväg har anmält förhinder till studievägledningen, går du miste om din utbildningsplats.

Hitta till Eden där introduktionsmötet hålls

Särskild behörighet (SB) och villkorligt antagen

STVM20 Examensarbete för magisterexamen, 15 hp

Särskild behörighet: Avslutad kandidatexamen i statsvetenskap eller freds- och konfliktvetenskap. Du måste dessutom ha läst minst 15 högskolepoäng på avancerad nivå i statsvetenskap, samt 15 hp på avancerad nivå i samhällsvetenskaplig metod och/eller vetenskapsteori varav minst 7,5 hp i metod. Om du inte uppfyller detta har du blivit villkorligt antagen.

Särskild behörighet ska styrkas i anslutning till introduktionsmötet.

STVM25 Examensarbete för masterexamen, 30 hp

Särskild behörighet: Avslutad kandidatexamen i statsvetenskap eller freds- och konfliktvetenskap. Du måste måste dessutom ha fullgjort Politisk ordning i tid och rum 15 hp (STVP20) och Political Science Methodology 15 hp (STVN14), samt ytterligare 30 poäng på avancerad nivå, av vilka minst 15 poäng ska vara i statsvetenskap.

Särskild behörighet ska styrkas i anslutning till introduktionsmötet.

Webbregistrering

Webbregistrering är öppen under perioden 26/8-2/9 för STVM25 och 28/10-3/11 för STVM20. Det måste genomföras för att du inte ska förlora din studieplats. Studenter som är villkorligt antagna kommer inte att kunna webbregistrera sig förrän de har fått dispens eller behörighet har styrkts.

Instruktioner (pdf, 167 kb, nytt fönster)

Webbregistrera dig via Studentportalen

Uppsatsidé

Efter introduktionsmötet kommer du att tilldelas en handledare för ditt examensarbete. För att det skall vara möjligt vill vi att du på förhand skickar in en preliminär beskrivning av tilltänkt uppsatsämne (ca en A4-sida). Texten ska laddas upp som ett pdf-dokument på kurssidan i Live@Lund.

Deadline STVM25: senast den 27 augusti kl.12.00.

Deadline STVM20: senast den 29 oktober kl.12.00

Schema och undervisning

Kurserna består främst av handledning och obligatoriska gruppseminarier.

Terminen slutar den 19 januari 2020. Ingen schemalagdundervisning sker mellan 22/12-2019 och 6/1-2020.

Kursplan och litteraturlista

Kursernas innehåll samt länkar till kursplaner.

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Jakob Gustavsson
Studierektor

Daniel Alfons, Mats Janér
Studievägledare

Sidansvarig:

Kontakta studievägledningen

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Studievägledningen kan i normalfallet nås på telefon måndag - fredag 08-17 med uppehåll för lunch 12-13.

Daniel Alfons
Eden rum: 232

Mats Janér
Eden rum: 233

Lidija Lindoff
Eden rum: 133

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se