Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Alumnporträtt Mimmi

Mimmi Sjöklint

Advertising Operation Associate på Google

Vad har du läst? 
– Jag har läst Master of Science of European Affairs.

Vad gör du idag?
– Jag jobbar i Dublin som Advertising Operations Associate mot den nordiska marknaden, i första hand med svenska kunder. Jag är specialist på AdWords där jag jobbar främst med konsultation samt olika former av problemlösning för företag. Utöver detta är jag med i Online Media Associate Program, vilket är ett kompetensutvecklingsprogram för anställda som är nyutexaminerade.

Vad har du gjort efter studierna?
– Under mitt sista år på masterprogrammet jobbade jag på Öresundsuniversitetet på avdelningen för entreprenörskap. Jag blev insyltad i hur innovation bidragit till den regionala utvecklingen och utvecklade en passion för innovationssystem. Jag ville utmana mig själv och kom fram till att den största utmaningen vore att jobba på Google. Jobbet jag har idag fick jag genom att Google utlyste en praktikanttjänst i Köpenhamn. När jag sökte den tjänsten hörde en rekryterare av sig och tyckte jag passade för en annan tjänst, det vill säga den jag har idag.

Är det du gör idag något du föreställde dig att du skulle jobba med under tiden du pluggade?
– Jag funderade inte över Google som en potentiell arbetsgivare förrän under mitt sista år på utbildningen, då jag började snoka runt på deras jobbsidor. Många tänker säkert att man måste vara ingenjör eller tekniskt lagd om man ska jobba för Google, vilket inte är givet – själv är jag ju statsvetare. Jag tänkte inte så mycket på var utan snarare på HUR jag ville jobba. Utöver att mina personliga intressen tas tillvara är det viktigt för mig att jobba nära människor och i en mångkulturell miljö, för det gör att jag får möjlighet att utvecklas vilket i sig är en viktig premiss för innovation.

Vad var det bästa med utbildningen?
– Varenda person som jag träffade på MEA var hängiven till statsvetenskapen, vilket gjorde att vi fick en oerhört fin gemenskap där vi sporrade och uppmuntrade varandra att utvecklas. Jag fick också fin kontakt med professorer som var både hjälpsamma och lättsamma och förklarade att man faktiskt inte behöver ta studierna på blodigt allvar, vilket var skönt att höra när man gått för hårt in för dem.

Finns det något som var mindre bra?
– Att det finns så mycket att lära sig i Lund, haha! Nej, men själv blev jag väldigt ivrig och ville lära mig allt på en gång, det finns ju så mycket kunskap där ute att man lätt blir villrådig. Det blir ju lite av en akademisk bubbla också, när man är inne i det glömmer man lätt bort att det finns något annat. ”Kom ihåg att arbetsgivare inte kommer att bry sig om socialkonstruktivism”, sa en av våra lektorer.

Text: Emma Danielsson

Sidansvarig:

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten