Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Undervisning kontra forskning

Mikael Sundström har blivit intervjuad i Sydsvenskan om förhållandet mellan forskning och undervisning för anställda vid svenska universitet och högskolor. I Sverige har undervisningstiden ökat och det blir allt svårare för forskare att få tid till att forska.

”För många unga forskare blir uppvaknandet efter disputationen bryskt.

– Det råder en stor brist på fortsättningstjänster. De nya doktorerna kommer ut i en väldigt osäker tillvaro, ett ingenmansland. De hoppas att de ska få fortsätta forska men chansen är väldigt liten, säger Mikael Sundström”.

I artikeln hänvisar artikelförfattarna till en studie där de nordiska länderna har jämförts. Studien är gjord vid institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU). En av författarna till studien är Douglas Brommesson som är verksam vid vår institution.

Hela artikeln ”Danska forskare har dubbelt så mycket forskningstid som svenska” finns att läsa på Sydsvenskans webbplats

Mikael Sundströms personliga sida

Douglas Brommessons personliga sida
 

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten