Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Temakväll om underrättelseanalys drog mycket folk!

Torsdag den 30 mars bjöd institutionen in allmänheten till Edens hörsal i Lund för att visa vad som döljer sig bakom ämnet underrättelseanalys. Publiken i en nästan fullsatt hörsal fick bland annat höra ett antal provföreläsningar av professor Wilhelm Agrell och ett antal yrkesverksamma personer utanför akademin där underrättelseanalys utgör en väsentlig del.

Underrättelseverksamhet i olika former har kommit att spela en alltmer framträdande roll i internationella relationer, krishantering och affärsverksamhet.

Ämnet underrättelseanalys är beteckning på själva kunskapsproduktionen i ett underrättelsesystem och har utvecklats som en huvudsakligen erfarenhetsbaserad verksamhet. Många av studenterna är själva yrkesverksamma inom området och gästlärare tas in från flera delar av samhället.

Lunds universitets utbildning i underrättelseanalys är unik i landet och ges som fristående kurs upp till kandidat.

 

Läs tidningen Lundagårds referat från kvällen.

Wilhelm Agrells personliga sida här på institutionens webbplats.

Läs mer om ämnet underrättelseanalys: http://www.svet.lu.se/om-institutionen/tre-amnen-under-samma-tak/underrattelseanalys

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten