Foto på Nina Wilén.

Nina Wilén

Foto på Nina Wilén.

How the Indiscriminate Virus Reinforced our Inequalities and the Lessons we can Draw from this when it is all over

• Nina Wilén

Summary, in English

The Corona pandemic is changing the way we live and function as a society for at least the coming weeks or months. While it is a virus that does not take into account race, sex, class or age, it is also quite brutally revealing and reinforcing socio-economic inequalities which reflect the distribution of power in our societies. This, at the same time as it is showing us the strength of empathy, respect and solidarity, in a time where individualism long has been the guiding principle.

Avdelning/ar

• Statsvetenskapliga institutionen