Bild på Maysam Behravesh.

Maysam Behravesh

Forskarstuderande

Bild på Maysam Behravesh.

چرا ایران رژیم سوریه را رها نمی‌کند؟

Why Iran Does Not Abandon the Syria Regime

• Maysam Behravesh

Summary, in English

Iran's unwavering commitment to the Assad regime in Syria despite its increasingly colossal costs is not only because Syria is Iran's strategic pathway to the Levant, but also, and probably more importantly, because "disloyalty" will send out deeply unsettling signals to Tehran's other mostly non-state allies or proxies and thus undermine its asymmetric security alliance structure in the Middle East and beyond.

Avdelning/ar

• Statsvetenskapliga institutionen
  • Centrum för Mellanösternstudier
  • MECW: The Middle East in the Contemporary World