Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Magnus Jerneck

Magnus Jerneck

Seniorprofessor

Magnus Jerneck

Kontraster och nyanser. Svensk statsvetenskap i brytningstid.

Redaktör

  • Magnus Jerneck
  • Björn Badersten

Summary, in Swedish

Statsvetenskapliga förbundet fyller 40 år och det uppmärksammas med en skrift där svenska och nordiska samhällsforskare i ett drygt fyrtiotal uppsatser redovisar sin syn på svensk statsvetenskap. Några gör det genom personliga bildningsresor, andra försöker fånga de långa linjerna i en specialitets utveckling eller tar spjärn mot etablerade traditioner. Några skribenter argumenterar för nya empiriska satsningar eller omtolkar och nyanserar klassiska forskningsinriktningar, medan andra efterlyser mer av disciplinöverskridande samarbete eller normativ forskning. Slutresultatet, en välmatad bok på över 600 sidor, är en rik väv av skiftande uppfattningar och infallsvinklar, som sammantaget ger en kontrastrik – men samtidigt nyanserad – bild av svensk statsvetenskap av i dag.

Avdelning/ar

  • Statsvetenskapliga institutionen

Publiceringsår

2010

Språk

Svenska

Publikation/Tidskrift/Serie

Statsvetenskaplig tidskrift

Volym

1

Dokumenttyp

Bok

Förlag

Statsvetenskaplig tidskrift

Ämne

  • Political Science

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 0039-0747