Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Press

Expertis på Statsvetenskapliga institutionen

Är du journalist och ska skriva om någonting som berör våra ämnen? Då är du välkommen att vända dig till forskare vid vår institution. Använd våra experter som bollplank eller för kommentarer- statsvetare vid Lunds universitet kan från olika vinklar kommentera pressfrågor.

Många forskare är lättare att nå via e-post än telefon. E-post till samtliga statsvetare är fornamn.efternamn@svet.lu.se.

Behöver du en bild på någon av våra forskare? Flera av dem har en högupplöst profilbild på sina personliga sidor (finns under rubriken "Högupplöst bild").

Svensk och jämförande politik


Civilsamhälle och intresseorganisationer

Demokrati

Politisk ekonomi

EU

Förvaltning och förvaltningsetik

Migration

Nationalism och främlingsfientlighet

Parlamentarism, partier och val

Politik i andra länder

Välfärdspolitik

Miljö- och klimatpolitik

Försvars-, säkerhets- och utrikespolitik

Fred och konflikt

Terrorism

Underrättelseanalys

  • Agrell, Wilhelm (Historiska perspektiv och svenskt underrättelseväsen)
  • Andersson, Magnus (Säkerhetstjänst, polisiär underrättelseverksamhet, terrorism och organiserad brottslighet)
  • Ingesson, Tony (Metoder, vilseledning, psykologiska- samt organisationsperspektiv)
  • Matz, Johan
  • Petterson, Tobbe (Militär- och personbaserad underrättelseverksamhet, genusperspektiv på underrättelseverksamhet, underrättelsesamverkan, metoder och internationella operationer)