Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Johannes Lindvall
Johannes Lindvall

Publikationer

Visar av publikationer. Sorterade efter år och sen titel.

Bakgrund

FD Göteborgs universitet 2004. Började arbeta i Lund 2010. Dessförinnan postdoktor vid EUI i Florens (2006) och Lincoln College, Oxford (mellan 2007 och 2010). Gästforskare vid Harvarduniversitetet 2016-2017.
 

Forskningsprojekt

Jag leder för närvarande ett forskningsprojekt om offentliga tjänster såsom polisen, skolan och sjukvården i historiskt och jämförande perspektiv (2017-2022). Jag är också en av deltagarna i programmet State-Making and the Origins of Global Order in the Long Nineteenth Century and Beyond (STANCE) (2015-2020).