Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jacob Hasselbalch

Postdoc

Statsvetenskap

 

Huvudforskningsområden:

  • Innovation och störande teknik
  • Reglering och styrning
  • Politisk ekonomi

Jacob är anställd som forskare och arbetar med att undersöka hur man politiskt kan styra plastanvändandet, med fokus på frågor som koldioxidutsläpp och hållbarhet. Han arbetar tillsammans med två av institutionens forskare, Johannes Stripple och Tobias Nielsen, med projekten STEPS (’Sustainable Plastics and Transition Pathways’), REINVENT (‘Realising Innovation in Transitions to Decarbonisation’) och SUSPLAST (‘Sustainable Product Chains in Plastics’).

Jacob använder sig av en rad olika teorier och metoder i sin forskning, framför allt tolkningsmetoder som intervjuer och innehållsanalyser, men även social nätverksanalys. Tidigare har han genomfört fallstudier om hydraulisk spräckning, om elektroniska cigaretter och om att kvalificerade människor lämnar EU.

 

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Foto på Jacob Hasselbalch
E-post: jacob [dot] hasselbalch [at] svet [dot] lu [dot] se

Postdoc

Statsvetenskapliga institutionen

35

Jacob är en tvärvetenskaplig forskare som arbetar med interaktionen mellan innovation och styrning. Han genomförde sina doktorandstudier vid University of Warwick och vid L’Université libre de Bruxelles.

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten