Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Arbetsmiljö

Ett förebyggande arbetsmiljöarbete leder till en god arbetsmiljö som gynnar alla.

Vid Statsvetenskapliga institutionen är det prefekten, såsom ansvarig för arbetsmiljön, som leder arbetsmiljöarbetet. Arbetet sker i nära samverkan med institutionens anställda och studerande.

Enligt Arbetsmiljölagen ska arbetsmiljöarbetet bedrivas på ett systematiskt sätt och ingå som en naturlig del i den dagliga verksamheten. Detta innebär bland annat att arbetsförhållanden kontinuerligt ska undersökas, riskbedömningar göras, risker åtgärdas och följas upp och kunskap och information i arbetsmiljöfrågor spridas på arbetsplatsen. Det systematiska arbetsmiljöarbetet omfattar alla fysiska, psykologiska och sociala förhållanden som har betydelse för arbetsmiljön.

Läs mer om vårt arbetsmiljöarbete:

Kränkningar och trakasserier

Lunds universitet accepterar varken kränkningar eller trakasserier. Om du som medarbetare skulle utsättas för ovälkommet beteende eller om du ser något som du uppfattar som ovälkommet beteende, finns här råd om vad du kan göra.

Sidansvarig:

Kontakt

Organisationsnummer: 202100-3211
VAT-nummer: SE202100321101
Fakturaadress: Box 188, SE-22100 Lund, Sweden
Kostnadsställe: 253091
Hämtställe: 35 (Hämtställen vid LU finns på medarbetarwebben)

Statsvetenskapliga institutionens webbplats