Tillvaratagandet av praktiska kunskaper: sociala investeringar som verktyg för kommunal styrning och organisering?

Mellan kontroll och tillit – hur idéer om sociala investeringar blir praktisk handling
Finansieras av Forte

Projektets syfte är att analysera förutsättningar för kommuner att använda sociala investeringar - som institutionellt instrument, organisatoriska tekniker eller praktiska verktyg - för att förena ideal av tillit och samverkan med kontroll och effektivitet. Vår studie utgår ifrån frågor om hur man i praktiken hanterar motstridiga spänningarna mellan, å ena sidan behovet av förutsägbarhet, stabilitet och långsiktiga lösningar och å andra sidan strävan efter tillit för professionellas kunskap, innovationskapacitet samt organisatorisk flexibilitet.

Sidansvarig:

Forskare inom projektet