Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Freds- och konfliktvetenskap

Freds- och konfliktvetenskap bedriver flervetenskaplig forskning i syfte att fördjupa kunskap om krig, konflikthantering och fredsbyggande.

Forskargruppen har flera pågående projekt som brett fokuserar på problem som berör konfliktanalys, demokrati, intervention, etik, krig, fredsdiplomati, fredsbyggande, säkerhet, försoning, identitet, konfliktlösning, genus och fredsförhandlingar.

Forskarna analyserar både globala mönster, länder och regioner såsom Västra Balkan, Asien, Europeiska unionen, Ryssland, Västafrika, Mellanöstern, Nordirland, Sverige och Danmark.