Debatt i Lund jubileumsspecial: Framtidens universitet - varför och för vem?

Övrigt, 350-årsjubileum

Ett samtal om nytta, nytänkande och makten över forskningen och utbildningen.

Svenska forskare tappar i genomslag internationellt. Samtidigt minskar mängden lärarledda timmar och kvaliteten hotas på flera akademiska utbildningar. Hur ska universiteten klara utmaningarna? Hur ska de försvara sin samhällsroll och behålla sin attraktionskraft i en framtid med allt större konkurrens? Krävs mer akademiskt oberoende? Fler elitsatsningar? Eller är det ökat samhällsengagemang, mer öppenhet som är vägen framåt?

I panelen:

Lena Halldenius, professor i mänskliga rättigheter

Kerstin Tham, rektor Malmö högskola

Roland Paulsen, docent i sociologi

Mats Benner, professor i forskningspolitik

Moderator: Lars Mogensen, journalist

Gratis inträde. Insläpp från kl 19.30. Observera att platserna är begränsade och att först till kvarn gäller.

Debatten livestreamas på Sydsvenskan.se och kan i efterhand ses bland annat www.debattilund.se

###

Debatten är en del av Lunds universitets vetenskapsvecka Framtidens universitet 16-22 oktober som organiseras som en del av universitetets 350-årsjubileum. Se alla evenemang under denna vecka.

Tid:
2017-10-18 20:00 till 21:00