Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Björn Östbring

Björn Östbring

Gästlärare

Björn Östbring

Migrationspolitik, välfärd och jämlikhet

Författare

  • Björn Östbring

Summary, in Swedish

Vad innebär värden och ideal som exempelvis jämlikhet, trygghet och personlig autonomi i migrationspolitiska frågor? Bör välfärdsstaten och jämlikheten inom landet prioriteras, vilket skulle motivera en mer restriktiv migrationspolitik? Eller bör global utjämning av individers säkerhet och livskvalitet prioriteras genom en öppnare migration? Politiker och engagerade medborgare har nytta av att bekanta sig med politisk-filosofiska resonemang kring denna fråga.

Avdelning/ar

  • Statsvetenskapliga institutionen

Publiceringsår

2020-06-01

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Rapport

Förlag

Delmi Swedish Delegation for Migration Research

Ämne

  • Political Science (excluding Public Administration Studies and Globalization Studies)

Status

Published

Report number

2020:6

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 978-91-88021-54-0