Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Åsa Knaggård

Åsa Knaggård

Grön infrastruktur för bevarande av biologisk mångfald

• Maria von Post
  • Johan Ekroos
  • Johanna Alkan Olsson
  • Åsa Knaggård
  • Ola Olsson
  • Anna S. Persson
  • Henrik G. Smith

Summary, in Swedish

Det svenska arbetet med att skapa en grön infrastruktur syftar till att bevara biologisk mångfald, gynna ekosystemtjänster och stärka ekosystemens resiliens mot exempelvis klimatförändringar. Inom det strategiska forskningsområdet BECC (Biodiversity and Ecosystem services in a Changing Climate) har vi undersökt de teoretiska förutsättningar och praktiska utmaningar som finns när det gäller att använda grön infrastruktur för att ta ett landskapsperspektiv på bevarandearbetet, och för att skapa samverkan mellan olika landskapsaktörer i detta arbete.

Avdelning/ar

• Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)
  • BECC - Biodiversity and Ecosystem services in a Changing Climate
  • Statsvetenskapliga institutionen