Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Temanummer om makt och utvärdering

Mats Fred är tillsammans med Kettil Nordesjö (Malmö universitet) redaktörer för ett temanummer om makt och utvärdering. Artiklarna i temanumret är fritt tillgängliga.

Genom en ökad efterfrågan på, och ökat beroende av, olika former av uppföljnings-, och utvärderingsfunktioner i offentlig sektor, har redaktörerna sett en framväxt av vad som kallats ett gransknings- och utvärderingssamhälle. Hur dessa ”samhällen”, och praktiker kopplade till dem, är relaterade till olika former av makt utforskas i detta temanummer. 

Temanumret består av 6 kvalitetsgranskade artiklar, 6 reflektioner skrivna av personer med lång erfarenhet av utvärdering, och en inledning som sammanfattar relationen makt – utvärdering och introducerar temanumrets artiklar och författare.

Läs mer om temanumret på tidskriften Scandinavian Journal of Public Administrations webbplats

Mats Freds personliga sida