Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rosén Sundström, Zhukova och Elgström om Sveriges feministiska utrikespolitik

Malena Rosén Sundström, Ekatherina Zhukova och Ole Elgström har publicerat artikeln “Spreading a norm-based policy? Sweden’s Feminist Foreign Policy in international media” i tidskriften Contemporary Politics. Artikeln undersöker hur Sveriges feministiska utrikespolitik (FUP) framställs i 17 regionala stormakter, genom analys av två dagstidningar från varje land.

Studien visar att rapporteringen om FUP är relativt begränsad, särskilt i icke-västerländska länder. Västerländska tidningar rapporterar mer om FUP men fokus är ofta på diplomatiska konflikter och politiska personer, snarare i innehållet i FUP. 

Författarna argumenterar för att det finns en brist på intresse för vad ”feminism” står för, främst men inte enbart i icke-västerländska länder. I många länder finns också en skepsis gentemot begreppet, vilket innebär utmaningar för att föra fram och tydliggöra vad FUP är.

Läs mer på tandfonline.com

Malena Rosén Sundströms personliga sida

Ekatherina Zhukovas personliga sida

Ole Elgströms personliga sida