Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Polk om partipositionering

Jonathan Polk har tillsammans med andra forskare av studien ”Chapel Hill Expert Survey” om partipositionering publicerat en ny artikeln med undersökningsdata från åren 1999-2019.

Artikeln undersöker stabilitet och förändringar i partipositioneringen inom EU, och betonar det allt starkare sambandet mellan partiernas kulturella ideologi och ståndpunkter mot europeisk integration. 

Om artikeln

Titel: Chapel Hill Expert Survey trend file, 1999-2019

Författare: Seth Jolly, Ryan Bakker, Liesbet Hoogte, Gary Marks, Jonathan Polk, Jan Rovny, Marco Steenbergen, Milada Vachudova

Tidskrift: Electoral Studies

Läs mer om artikeln på ScienceDirects webbplats

Jonathan Polks personliga sida