Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny bok om Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling

Magdalena Bexell och Kristina Jönsson har gett ut boken The Politics of the Sustainable Development Goals. Legitimacy, Responsibility, and Accountability.

I boken undersöker de hur Agenda 2030 och dess 17 globala mål har tagits upp på nationell politisk nivå i Ghana, Tanzania och Sverige. Dessa länder representerar olika nivåer av hållbar utveckling och demokratisering. I centrum för analysen står frågor om legitimitet, ansvar och ansvarsutkrävande som uppstår i skärningspunkten mellan internationell och nationell politik när de 17 globala målen för hållbar utveckling ska förverkligas.

Mer information om boken finns på webbplatsen Taylor & Francis Group

Magdalena Bexells personliga sida

Kristina Jönssons personliga sida