Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Katren Rogers har framgångsrikt försvarat sin avhandling ”After Asylums and Orphanages”!

Katren Rogers dissertation with Professor Julian Garritzmann, color photo.
Katren Rogers och Professor Julian Garritzmann under disputationen den 2 december 2022.

Katren Rogers har idag försvarat sin avhandling om partipolitiken bakom avvecklingen av vårdanstalter och barnhem mellan 1950 och 2015.

Nya vetenskapliga rön, yrkesspecialisering, aktionsgrupper mot anstalter och ökat skattetryck bidrog till en avinstitutionaliseringsvåg i Västeuropa, Nordamerika, Australien och Nya Zeeland. Regeringar ställdes inför val om vem som borde ansvara för vård och omsorg: staten, marknaden, familjen eller frivilligorganisationer? Besluten formades av partipolitiska konflikter, inte bara kring fördelningsfrågor, utan även kring hur samhället i stort bör organiseras: kring individen eller familjen.

Professor Julian Garritzmann sammanfattar Katren Rogers avhandling.
Professor Julian Garritzmann sammanfattar Katren Rogers avhandling.

Avhandlingen bidrar till vår förståelse av förhållandet mellan vetenskap och beslutsfattande och de många dimensioner av partipolitisk konflikt som format välfärdspolitiken över tid.

Fakultetsopponent var professor Julian Garritzmann, Goethe University Frankfurt.

Statsvetenskapliga institutionen firar sin nya doktor Katren Rogers.
Statsvetenskapliga institutionen firar sin nya doktor Katren Rogers!

Mer information om avhandlingen finns i forskningsportalen.

Läs mer om Katren Rogers här