Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ian Manners bidrar till 20-årsjubileumssymposium om den normativa maktens ankomst i planetär politik

Ian Manners, photo.

Journal of Common Market Studies (JCMS), den framstående tidskriften för EU-studier, har just publicerat ett 20-årsjubileumssymposium om den normativa maktens ankomst i planetär politik.

Symposiet utvecklar idéerna i den ursprungliga JCMS-artikeln från 2002 genom att introducera den normativa maktens ankomst i den planetära politiken. "Planetarisk politik" karakteriseras av verkligt planetariska kausalitetsrelationer som bara kan förstås och behandlas holistiskt. Mot bakgrund av klimatnödläget, coronaviruset, Rysslands invasion av Ukraina, kriget i Gaza och deras socioekonomiska och politiska konsekvenser är det viktigt med en global politisk strategi för att förstå EU. Symposiet består av fyra bidrag:

  1. Ian Manners, ‘Arrival of Normative Power in Planetary Politics’.
  2. Kalypso Nicolaïdis, ‘The Third Democratic Transformation: From European to Planetary Politics’.
  3. Michelle Pace, ‘The Construction of EU Normative Power and the Middle East ‘Conflict’ … 16 Years on’.
  4. Maxine David, Roberta Guerrina, and Katharine A.M. Wright ‘Nakedly Normative: A Feminist (Re-)Imagination of Planetary Politics’.

Ian Manners Departmental webpage