Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

"Felaktiga fakta sprids om institutionens policy"

"Folk har blivit felinformerade om hur den akademiska friheten ser ut på Lunds universitet."
Pernilla West och Carl Granklint Rask, studentrepresentanter i institutionsstyrelsen om kurslitteraturdebatten.

I en intervju i Kvartal utvecklar de sitt resonemang i en intervju efter att Judith Butlers kommentarer blivit nytt stoff i debatten:

"Det är synd att felaktig fakta sprids om institutionens policy. Vår policy säger enbart att läraren ska motivera varför en litteraturlista innehåller mindre än 40 % skrivet av kvinnor. Policyn innebär endast att en lärare ska tänka efter om hen valt ett litterärt verk av ett visst kön utefter patriarkala normer eller utefter att verket är det bästa i ämnet. Svårare än så här är det inte."

Läs hela intervjun i Kvartal