Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Elgström om EU:s utrikespolitiska roller

Ole Elgström och Natalia Chaban (University of Canterbury, Nya Zeeland) har nyligen publicerat boken “The Ukraine Crisis and EU Foreign Policy Roles – Images of the EU in the Context of EU-Ukraine Relations” hos Edward Elgar Publishing.

I boken jämförs EU:s uppfattningar om de egna rollerna - som ledare, som partner till Ukraina, som fredsmäklare och som diplomatisk aktör - med de förväntningar och perceptioner som finns på den Ukrainska sidan. 

I boken introduceras även nya begrepp som belyser hur och varför rolluppfattningar kan skifta: perception gaps, expectation-performance gaps and hope-performance gaps. Vi skiljer också mellan kognitiva, normativa och känslorelaterade element i aktörers bilder av sin omgivning och av andra aktörer.

Mer information om boken finns på Edward Elgars webbplats 

Ole Elgström’s personal page