Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bäck om polarisering och regeringskriser

Leder polarisering i partisystemet till fler regeringskriser? Finns det institutionella regler som kan motverka sådana destabiliserande effekter? Hanna Bäck har tillsammans med Henning Bergmann och Thomas Saalfeld försökt besvara den frågan i en jämförande analys av 28 Europeiska demokratier.

I artikeln ”Party-system polarisation, legislative institutions and cabinet survival in 28 parliamentary democracies, 1945–2019”” som nyligen har publicerats i tidskriften West European Politics kan du läsa mer om studiens resultat.

Läs artikeln på tandfonline.com

Hanna Bäcks personliga sida