Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Abdelmoez om queer- och transfeminism i den nutida arabisktalande världen

Joel W. Abdelmoez har författat bokkapitlet ”Deviants, Queers, or Scissoring Sisters of Men? Translating and Locating Queer and Trans Feminisms in the Contemporary Arabic-Speaking World” i boken ”The Palgrave Handbook of Queer and Trans Feminisms in Contemporary Performance”.

Bokkapitlet behandlar den ökade synligheten och spridningen av HBTQ+ -organisationer i den arabisktalande världen, från Queen Boat-fallet 2001 till idag, samt debatter kring denna ökade synlighet.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt problemet med att översätta ord och begrepp relaterade till queer- och transidentiteter, liksom hur olika strategier för översättning av sexuella läggningar och sexuella identifikationer kan öppna eller utesluta vissa former av politik.

Slutligen ger kapitlet en översikt över några av de mest kända HBTQ+ -rättighetsorganisationerna och fall av queer- och transaktivism i Palestina, Libanon, Irak, Egypten och Jordanien.

Läs mer om boken på webbplatsen Springer Link

Joel W. Abdelmoez personliga sida