Studie om alternativa historiesyner vid svårlösta konflikter

Lisa Strömbom har nyligen publicerat artikeln "Exploring Prospects for Agonistic Encounters in Conflict Zones: Investigating Dual Narrative Tourism in Israel/Palestine" i tidskriften ”Alternatives”.

Studien introducerar en analysram gjord för att möjligheter och svårigheter med att introducera och sprida alternativa historiesyner i samhällen präglade av svårlösta konflikter. Den empiriska analysen bygger på omfattande fältstudier i Israel och på Västbanken där intervjuer gjorts med guider som arbetar med alternativ turism.

Läs artikeln på doi.org

Lisa Strömboms personliga sida