Så dör demokratier

Denna internationellt uppmärksammade bok ges nu ut i svensk översättning, med förord av Johannes Lindvall

Är den amerikanska demokratin i fara? Steven Levitsky och Daniel Ziblatt, som har ägnat mer än tjugo år åt att studera demokratiers sammanbrott i Europa och Latinamerika, menar att svaret är ja. Med utgångspunkt i flera decenniers forskning och med en lång rad historiska och globala exempel, från 1930-talets Europa till nutidens Ungern, Turkiet och Venezuela, klarlägger Levitsky och Ziblatt hur demokratier dör - och hur de kan räddas.

Läs hela artikeln på studentlitteratur.se

Johannes Lindvalls personliga sida