Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Reviderad upplagda om klassisk liberal internationalism

I en ny reviderad upplaga av ”International Organization and Global Governance” (edited by Thomas G. Weiss and Rorden Wilkinson) har vår forskare Christer Jönsson bidragit med kaptitlet "Classical Liberal Internationalism".


Boken handlar om klassisk liberal internationalism var en ideologi med rötter i upplysningen. Även om den avfärdades som alltför idealistisk av realismens företrädare efter andra världskriget, hade den en klar uppfattning om hur världen borde organiseras. Fri handel och alla folks rätt till självbestämmande ansågs kunna lägga grunden för en mera rättvis världsordning.

Den tidiga liberala internationalismen lade ingen tonvikt vid skapandet av internationella organisationer utan såg en mera progressiv världsordning som ett resultat av framväxten av fredliga mellanfolkliga kontakter. Det var först med en mera interventionistisk variant av liberal internationalism på 1900-talet som tankar på och stöd för en världsorganisation växte fram.

Mer information om boken finns på routledge.com

Christer Jönssons personliga sida

Nyheter

2018-05-25
Aggestam är promotor vid jubileumspromotionen
Aggestam är promotor vid jubileumspromotionen
2018-05-21
Statsvetenskap och hjärnan
Statsvetenskap och hjärnan
2018-05-18
Elgström om EU som partisk medlare
Elgström om EU som partisk medlare

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten