Politik och plastkrisen

Tobias D. Nielsen, Jacob Hasselbalch, Karl Holmberg och Johannes Stripple har författat artikeln ”Politics and the plastic crisis: A review throughout the plastic life cycle”. Artikeln har publicerats i tidskriften ”Wiley Interdisciplinary Reviews: Energy and Environment”.

Om artikeln (på engelska)

This article surveys the politics of plastics by considering how plastic flows (production, consumption, waste and pollution) and plastic objects (bags, bottles, microbeads, etc.) have been addressed by the scientific literature and politicized to different degrees.

We also look at emerging initiatives that take a more holistic view of the plastic crisis: a circular plastics economy and global plastic conventions.

We highlight the need for studies to further investigate the norms and practices that maintain the role of plastics in society, as well as the political and economic arrangements that secure its overabundance and low price.

Läs mer på onlinelibrary.wiley.com

Mer information om författarna: