Oels talar på Paris klimatkonferens

OUTREACH FÖR VÅRA FORSKARE: Gästprofessor Angela Oels är värd för ett av de officiella sidoevenemangen på klimatkonferensen i Paris COP 21. Evenemanget tar upp betydelsen av samhällsvetenskaplig forskning för att förstå klimatförändringsrelaterad migration.

”The importance of social science research for understanding climate change induced migration” arrangeras av tre universitet: Lund, Lancaster och Hamburg. Sidoevenemang och utställningar etablerades som en plattform för observatörsorganisationer med begränsade möjligheter att tala i de formella förhandlingarna, för att de ska kunna samverka med politiker och andra deltagare, för kunskapsutbyte, nätverkande och utforskande av genomförbara alternativ för att möta klimatutmaningen.

Mer om evenemanget och de många olika talarna (på engelska):

2017-12-15
Karin Aggestam och Ann Towns om kvinnor, diplomati och global politik
2017-12-14
Catarina Kinnvall och John Cash redaktörer för specialutgåva i Postcolonial Studies
2017-12-14
Douglas Brommesson om högskolepedagogiska meriter
2017-12-13
Fortsatt akademisk frihet ledstjärna för ny ledarduo
2017-12-11
Annika Bergman Rosamond skriver om säkerhet i bok om feministisk forskning