Nytt forskningsprojekt om den svenska skogen

"Woodworlds: Stories of desire and grief in the Swedish forest" är ett nytt forskningsprojekt koordinerat av Johannes Stripple och finansierat av BECC, regeringens strategiska forskningområde med inriktning mot biodiversitet och ekosystemtjänster i ett förändrat klimat.

Porträttbild av Johannes Stripple

Om projektet ur beslutsunderlaget för BECCs forskningsmedelsutlysning 2018-2020:

J. Stripple (Political Science, LU); Woodworlds – Stories of desire and grief in Swedish forests

This innovative project studies ‘stories’ about Swedish forests. ‘Stories’ is an approach that enables multiple views to be expressed and is suitable for interdisciplinary interpretation. It is argued that this approach can lead to the collaboration between scientists in interaction with stakeholders to generate understandings about conflicts and possibilities, desires and grief in relation to forest issues.

‘Stories’ is seen as a complement to (rational) decision making and argued to fill a gap in the consideration of emotional responses and engagement in governance. The project has a transformative ambition and a fresh, participatory approach to stakeholders as ‘story tellers’ with promising interactions between researchers with the necessary competence to carry the project to completion.

Till Johannes Stripples personliga webbsida.

2018-01-19
Annika Björkdahl om krigsvåldtäkter
2018-01-18
Fabio Cristiano om cyberwar och våld