Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nya perspektiv på militär professionalism

Tony Ingesson har bidragit med kapitlet ”When the Military Profession Isn’t” i en ny antologi om den militära professionen. Antologin heter ”Redefining the Modern Military: the Intersection of Profession and Ethics” och ges ut av US Naval Institute Press.

Ingessons kapitel kritiserar den vanligt förekommande ansatsen att betrakta officersyrket, och i vissa fall även andra yrken inom militära organisationer, som professioner i samma anda som läkare eller advokat. Istället menar han att militära beslutsfattare bör ses som politiskt styrda tjänstemän som ställs inför unikt svåra situationer, som innebär helt andra utmaningar än de som de traditionella professionerna behöver hantera.

Mer information om antologin finns på usni.org

Läs en recension av antologin på Defence-in-depth's webbplats

Tony Ingessons personliga sida