Ny bok av Niklas Altermark om maktutövning mot personer med funktionshinder

Niklas Altermarks bok Citizenship Inclusion and Intellectual Disability: Biopolitics Post-Institutionalisation har publicerats av Routledge.

Boken bygger vidare från Altermarks avhandling och handlar om vad som karaktäriserar dagens maktutövning mot intellektuellt funktionshindrade människor. Dessutom har Altermark publicerat artikeln ’Hur legitimeras socialpolitiska besparingar: Konstruktionen av personlig assistans som ett ”kostnadsproblem"’ i Socialvetenskaplig tidskrift.

Länkar:

Till boken på Routledges webbplats

Till Socialvetenskaplig tidskrift

Till Niklas Altermarks personliga webbsida

Bild på Niklas Altermark av Maria Strömvik.

2018-01-19
Annika Björkdahl om krigsvåldtäkter
2018-01-18
Fabio Cristiano om cyberwar och våld