Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

När implementering misslyckas

Det finns uppgifter som trots att i princip alla håller med om att de är viktiga – som till exempel att upprätthålla informationssäkerhet – inte riktigt vill ”fastna” på allvar i organisationer. Sådana frågor förbluffar inte sällan ledningar och analytiker eftersom de vanliga metoderna att få saker gjorda tycks vara verkningslösa. 


Mikael Sundström har, tillsammans med Robert Holmberg, skrivit artikeln "When implementation falters: the challenge of having peripheral issues stick in organisations” som kopplar samman sådana problem och betraktar dem tillsammans som en särskild klass av organisatoriska utmaningar. 

Artikeln har publicerats i tidsskriften ”Journal of Strategy and Management” och den ger en del tips på hur problemen åtminstone kan reduceras.

Artikeln finns att läsa på doi.org

Mikael Sundströms personliga sida