Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mia Orange disputerar den 3 maj

Mia Orange står framför en grön buske och håller i sin avhandling.

Mia Orange kommer att försvara sin avhandling ”Sustaining Authoritarianism: Clientelism and Repression in Kyrgyzstan, Kenya, Tanzania and Kazakhstan” den 3 maj kl 10:15 i Edens hörsal. Opponent är professor Jonas Linde, University of Bergen.

Kazakstan, Kenya, Kirgizistan och Tanzania delar ett förflutet och en samtid som auktoritära stater. Tanzania och Kazakstan har dominanta partier, medans Kenya och Kirgizistan ett flertal partier som tävlar om makten utan att vara demokratier. Betalning för politiskt stöd (klientelism) och förföljelse av politiska motståndare och väljare (förtryck) är nyckelkomponenter i alla fyra stater. 

Denna avhandling redogör för detta i de fyra länderna och hur och när klientelismens och repressionens dynamik har förändrats i ett historiskt perspektiv. Den ger svar på hur klientelistiska nätverk och repressiva strategier påverkas av regimförändringar.

Sustaining Authoritarianism: Clientelism and Repression in Kyrgyzstan, Kenya, Tanzania and Kazakhstan