Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kinnvall om ontologisk osäkerhet

Catarina Kinnvall har nyligen publicerat artikeln “Ontological Insecurities and Postcolonial Imaginaries: The Emotional Appeal of Populism” i Humanity & Society.

I denna artikel diskuterar Catarina Kinnvall de specifika narrativ och diskurser som framhävs som svar på känslor av ovisshet, oro och rädsla, så kallad ontologisk osäkerhet, i relation till de postkoloniala föreställningar som präglar populistisk politik.

För att fördjupa förståelsen för hur makt tar sig uttryck genom emotionella diskurser och narrativ resonerar hon kring hur de kommit att normalisera koloniala rädslor och postkolonial melankoli, befästa i myter kring ”nationen”, ”folket”, ”etablissemanget” och ”immigranten”, men också hur sådana myter rättfärdigar de föreställda problem som drabbat västerländska samhällen och hur de utgör såväl svar på som anledning till ontologisk osäkerhet.

Läs artikeln på journals.sagepub.com

Catarina Kinnvalls personliga sida

Senaste nyheter

2018-10-16
Betydelsefullt perspektiv för att analysera världspolitiken
Betydelsefullt perspektiv för att analysera världspolitiken
2018-10-11
Styr kunskap välfärden?
Styr kunskap välfärden?

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten