Hur påverkas våra kommuner av EU?

Bör vi tala om "EU-kommuner" på samma sätt som vi talar om "EU-länder"? Dalia Mukhtar-Landgren och Maria Strömvik är redaktörer för ett specialnummer av Statsvetenskaplig tidskrift som behandlar EU-kommuners handlingsutrymme.
En EU-flagga och en flagga från Lunds kommun hänger på vars en flaggstång, med himlen i bakgrunden.

I numret finns bidrag från både statsvetare och rättsvetare, samt praktiker med erfarenheter från kommunal verksamhet. I bidragen berörs bland annat kommuners möjligheter att använda offentlig upphandling som arbetsmarknadspolitik, den splittrade konstitutionella rollen för kommunerna, kommunal “utrikespolitik”, och hur den svenska statliga förvaltningen av Europeiska socialfonden påverkar kommuners arbetssätt och finansieringsmöjligheter.

Läs mer om specialnumret på Statsvetenskaplig tidskrifts webbplats

Dalia Mukhtar-Landgrens personliga sida

Maria Strömviks personliga sida