Hanna Bäck om protestdeltagande

Hanna Bäck har, tillsammans med Emma Bäck och David Sivén, samförfattat artikeln ”Why engage in collective action? The conditional effect of social support and efficacy on protest participation”, som nyligen har publicerats i “Basic and Applied Social Psychology".

Artikeln fokuserar på att svara på frågan om varför folk engagerar sig i protestaktiviteter. Författarna argumenterar att en individs sannolikhet att delta i protestaktiviteter påverkas av huruvida hen anser att aktiviteten är ett effektivt sätt att påverka i politiken, men även av huruvida hen tror att andra kommer engagera sig. Hypotesen är att lägre socialt stöd kan stimulera engagemang eftersom individen då ser det egna engagemanget som nödvändigt för att ett visst politiskt utfall ska uppnås. Den empiriska studien, baserad på tre experiment, stöder detta argument.

Läs artikeln på tandfonline.com

Hanna Bäcks personliga sida

Hanna_foto

2018-02-21